top of page

MASTERSTIPENDET

I våres ble jeg tildelt et masterstipend fra KUN, et likestillingssenter som ligger i Steigen i Norland. Her kan du lese reisebrevet fra vårt opphold i nord!

Reisebrevet ble først publisert på KUN sine nettsider http://www.kun.no/reisebrev-master-2017.html

 

Reisebrev fra Steigen

​Vi er så heldige å ha fått tildelt hvert vårt masterstipend fra KUN, for arbeidet med våre masteroppgaver som skrives i et utvidet likestillingsperspektiv. Kristine sin oppgave handler om hvordan likestinningsbegrepet brukes i konstruksjonen av ”det norske” i innvandringsdiskursen vi finner i partiprogram. Aurora skriver om aldersbestemmelsespraksisen som er relevant for enslige mindreårige asylsøkere som kommer til Norge, der alder som en sosial, geografisk, historisk og kulturell konstruksjon kan skape utfordringer i vurderingen av alder.

Gjennom vårt opphold på KUN i Steigen, har vi møtt ansatte med stor faglig kompetanse som har bistått oss i den videre utviklingen av våre masterprosjekt. Vi har fått nye og nyttige perspektiv som har åpnet opp for flere nyanser i våre prosjekt. Ved at de ansatte har ulik faglig bakgrunn har de kunnet bidra med kompetanse fra ulike forskningsfelt og hvordan det jobbes med likestilling i ulike sektorer i Norge. Vi har også fått se sammenhengen mellom kunnskapsproduksjon og hvordan dette omgjøres til reelle likestillingstiltak og initiativ. Vi føler oss veldig privilegert som har fått bli kjent med de herlige menneskene her på KUN, både de som jobber i Steigen og i Steinkjer. ​

​Store deler av tiden har vi fått anledning til å jobbe med våre egne prosjekt. Det har vært utrolig verdifullt å få sitte og skrive i rolige omgivelser over en så lang periode. Men disse omgivelsene begrenser seg ikke bare til innendørsaktivitet. KUNs lokaler ligger tett inntil fjorden, omringet av et fantastisk fjellandskap som kunne gjort enhver inspirert. Vi har tilbrakt masse tid utendørs med flere fjellturer, sykling langs fjorden og kajakkpadling på havet. Vi har blitt svært varmt tatt imot både på og utenfor KUN. Nå skal vi snart vende snuta sørover og forlatte dette fantastiske stedet for å igjen innta lesesalen og jobbe videre med våre masterprosjektet ­– mange erfaringer og perspektiver rikere!

​Tusen takk til Mari, Elisabeth, Lindis, Mari, Karin, Marthe, Linn, Kåre, Deniz, Lene, Henning og Eva. Vi kommer tilbake...

bottom of page