top of page

KUR MOT EGOISME

Jeg skal til New York, sa jeg. Også gjorde jeg det. Jeg pakket kofferten uten bestevenn og bestemor, og uten å behøve å tå hensyn til særlig andre enn meg selv. Og det passer bra det, for folk i denne byen liker ofte å gjøre det som passer dem selv aller best.

Det er ikke vits i å være i New York hvis du ikke vil bli noe, med mindre du er noe fra før da selvsagt. Derfor klatrer folk i det hurtigste tempoet for å nå sitt mål, og på veien er det kun A’er, internships og volunteering som gjelder. Blogg, blogg, blogg. Shopping og champagne (second hand og øl). Spisse albuer, Instagram, Twitter og Pintrest.

Det er til å bli kvalm av. Men man dras jo inn i dragsuget, og kjenner jeg i dypet av meg selv merker jeg et snev av utålmodighet for alt som ikke passer meg. Jeg er jo tross alt her for å gjøre min greie. Huden min blir nå like tykk og ru som en gammel arbeidskars i jobben med å rydde jorda slik at jeg kan rulle ut det røde teppet jeg en dag skal trå på. På reisen blir lille-Kristines naive tilnærming til livet stadig dekket til av en stor, grå kynisk sky. Én tåre kjennes som hundre tårer for mye. Og får jeg ikke kaffe og stikkontakt til mac-laderen blir jeg sint.

Jada, kult å være tøff og bare: If I can make it here, I can make it anywhere. Men egoisme - det er no ræl.

Vi har fått katt.

P1016584.jpg

To kattunger som ble funnet på gata og som venter på et hjem. To babyer som skalv de første dagene, og som tissa i senga mi og som spiser mer enn meg. En svart og en oransje pus som sklir over parketten og rett under senga så fort menneskeføtter kommer for nærme.

Jeg gråt første gang jeg hørte dem male. Hjertet mitt smelter hver gang de våger seg ut i stua. Og en kald snute på kinnet er som verdens beste kyss.

Mine puser, Harlem og Nellie, er nå min kur mot egoisme.

#februar2014 #newyork

bottom of page