top of page

HISTORIER OM NEW YORK

Torgrim Eggen skriver for deg som elsker New York. Og du får akkurat det du vil ha: fornøyelige skildringer, klassiske historier, ståpels og rykninger i fingre klare for å bestille billetter på norwegian.no. Men det stopper liksom ikke der, for denne mannen gir deg et dypdykk i New York's kulturhistorie. Han lærer deg alt du behøver å vite om skyskrapere, Harlem, Malcom X, New Yorks språk, subway, 9/11, og alt annet som til sammen former byen med stor b. Boken ble for meg en oppvarming til avreise. Jeg hadde noe til felles med denne Torgrim, "drømmen er å bo på Manhattan. Alle mennesker i hele verden som har en liten smule galskap i seg, deler denne drømmen". Han serverte meg historier hvor jeg kunne nikke gjenkjennende til opplevelser jeg selv har vært borti, eller engste meg over det jeg ble fortalt ville komme. Også ga han meg det jeg ønsket meg mest, nemlig beretninger om at Washinton Square er verdens navle og beskrivelser av historiske personer som har lykkes i disse gatene hvor jeg nå befinner meg.

IMG_0054.jpg

Alt i alt kan boka oppsummeres med at Manhattan er det kuleste stedet i verden, og at det er her det skjer. "Manhattan er et sted der ideer fødes, der gamle murgårder svetter nye tanker. Vår tids tanker." Du burde lese "Manhattan - Historier om New York" skrevet av Torgrim Eggen, tror du vil like den.

#august2013 #newyork #anmeldelser

bottom of page