top of page

TAKK FOR NÅ

Det høres kanskje ut som om jeg nå ser mulighet til å tre inn i en fase hvor jeg kan være yolohipster og finne meg sjæl, men det gjorde jeg faktisk da jeg backpacket i Sør Amerika. Da lærte jeg at ikke alle har det like bra som meg osv. osv. (og en masse lignende skarpe poeng som jeg tar med meg videre i livet). Og etter ett år i Trondheim forsvant Oslobrillene og jeg forsto at Midtbyen ikke er distrikt og at det finnes liv utenfor ring 3. Tenk på hva New York vil bringe med seg, en berikelse må det jo bli! Og ganske sikkert noe helt annet enn hva Oslo og Trondheim hittil har bydd på.

imm011_13.jpg

”Du er sånn som bare må ha mulighet til å kjøpe sushi klokken 4 om natta”, fikk jeg høre i en noe spydig tone av en som åpenbart hadde sine røtter i Norges ytterste periferi. Jeg bare smilte pent og strøk meg over trønderdunet, klamret meg til tanken om at et hus i enden av en fjordtarm er like kult som blåtrikk, og jeg latet som om jeg ikke tok meg nær av utsagnet (dette var mens det fortsatt var relativt høy styrke på Oslobrillene). Jeg fortalte ikke gutten at jeg skulle studere i New York, følte det ville bli som å la han score mot åpent mål.

Jeg synes faktisk det er kult med flere valgmuligheter enn sjappa som selger biff og bernaise, og nattmunch har aldri vært kjipt, så jeg flytter til Manhattan med den beste samvittighet og relativt høy selvsikkerhet om at dette passer meg. Jeg er overbevist om at urinlukt i oppgangen og kø på super’n funker bedre enn mose og karsk. Så kjære mann med bart og vest, jeg savner Samfundet, Dahls og Festningsparken, men denne måka letter nå fra Elgseter bru, for’a trives nok best i noe mer urbane strøk.

#newyork #trondheim #juni2013

bottom of page